Ghosting? Ce să nu faci când partenerul pur și simplu dispare din viața ta

Ce e ghosting? Când nu ați avut o discuție despre despărțire, când partenerul dispare subit, fără o explicație sau cu un simplu îmi pare rău. Atenție la reacțiile tale.

Ghosting? Ce să nu faci când partenerul pur și simplu dispare din viața ta

Urma să plecați undeva, dar nu a mai apărut să te ia de acasă. Aveați întâlnire, dar partenerul nu a mai venit în locul respectiv. Seara era totul grozav, de a doua zi brusc nu ți-a mai răspuns la mesaje sau chiar ți-a blocat numărul de telefon, încât nici nu poți să îl suni, nici să îi scrii. Ai venit de la serviciu, iar dulapul era gol, cheia lăsată în cutia de scrisori. Să treci prin așa ceva e foarte dificil. Îngrijorare firească (dacă a pățit ceva), confuzie (ce se petrece), furie pură (cum a fost capabil să facă așa ceva). Îți este clar că e ghosting, iar următoarele tale posibile comportamente îți vor face ție și mai mult rău.

Contactarea lui cu orice preț

Să mergi la el acasă pentru a-l confrunta. Să-l suni la birou sau să îl aștepți acolo când termină serviciul. Să îi suni prietenii și să îi rogi să te sune înapoi atunci când sunt cu el, pentru a ți-l da la telefon. Discutăm despre o persoană care nu a avut coloana vertebrală sau decența de a-ți spune în față că își dorește să încheiați relația. Mesajul comportamentului de tip ghosting este foarte clar: vreau să ne despărțim, iar cum aleg să o fac reflectă că nu mă interesează ce simți și ce impact va avea asupra ta. El a căutat doar soluția cea mai simplă pentru el. Ce câștigi și ce pierzi prin tot acest efort de a-l contacta?

Expunerea în social media

Cu siguranță furia pe care o simți e copleșitoare, iar în spatele ei o tristețe, o dezamăgire imense. Simți că vrei dreptate, să îți faci tu singură și să îți facă și alții. Să știe toată lumea cine este și ce a făcut. E seducătoare această campanie de expunere a sa în social media, dar în același timp este și o dezvăluire abruptă a intimității tale. Chiar ai vrea să știe asta miile de oameni de pe conturile de social media? Poți discuta cu prietenii în care ai încredere, și chiar e indicat să apelezi la plasa ta de siguranță emoțională și socială, formată doar din câteva persoane apropiate ție, care te iubesc, pe care te poți baza.

Îl provoci să te contacteze

Încă poate primi mesaje de la tine. Și dacă poate inițial îi scriai mesaje încărcate de sensibilitate, ulterior vin cele de răzbunare, șantaj, ca să spulbere tăcerea. Poate și postările din social media sunt cumva în această direcție. Ce devine și mai frustrant? Un potențial război, ori să vezi că în continuare rămâne la fel de nepăsător, indiferent, absent?

Să nu-i găsești scuze…

… așteptând să revină. Că s-a speriat deoarece relația devenea serioasă, ai greșit tu într-o anumită manieră, are o perioadă proastă etc. Cam acesta este scopul relațiilor de cuplu, să fie serioase, împlinitoare, să ducă într-o direcție a viitorului împreună, nu relații convenabile când și când, bazate pe sex sau alinarea temporară a singurătății. Ai greșit? Pentru asta există discuțiile în cuplu, setarea de limite. O perioadă grea nu justifică despărțirile sau ghosting-ul, fiecare este responsabil să își gestioneze propriile emoții și comportamente în perioadele dificile, inclusiv rămânând în cuplu. De fiecare dată când avem probleme la serviciu, o suferință fizică, părinții sau copiii bolnavi ne despărțim?

Citește și:
Crezi că partenerul vrea să evite un conflict? Cum îți dai seama că de fapt el nici nu te ascultă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle
OSZAR »